Fotografie | Karina Brouwer

Wie ben ik?

Panda uit Madrid Zoo

Hallo mijn naam is Karina Brouwer, een enthousiaste hobbyfotograaf. Op de middelbare school begonnen met het zetten van de eerste stappen op het gebied van fotografie. In de laatste klas kon je voor het vak fotografie kiezen. Digitale camera’s waren er nog niet dus ik leerde het hele proces doorlopen in de DOKA (donkere kamer) van het ontwikkelen van het rolletje tot het afdrukken van foto’s. Toen is mijn liefde voor deze hobby begonnen. 

Na de middelbare school heeft de fotografie een tijd stil gelegen, te druk met school en andere zaken. Pas in 2010 heb ik deze hobby weer opgepakt. Nu met een digitale camera. In het begin op de automatische stand maar ik leerde al gauw dat die stand je creativiteit en controle in de weg staat. In het begin lag mijn focus voornamelijk op dieren en dan met name in de dierentuin, spelen met instellingen, wat werkt en wat niet, wat is mooi en wat niet. Via een forum, EOSDigitaal, kwam ik in aanraking met andere fotograferen en leerde ik dat er ook zoiets was als modelfotografie. Die weg ben ik toen ingeslagen toen is ook de naam RubensShoot ontstaan. De schilder Pieter Paul Rubens stond bekend om het schilderen van vollere dames en aangezien ik ook een dame ben met een maatje meer was die connectie gauw gemaakt. 

Model/studiofotografie is nog en stuk lastiger dan dierentuindieren, communiceren, aanwijzingen geven, niet alleen op de instellingen van je camera letten maar ook op je studioflitser, waar zet je ze neer, welke achtergrond gebruik je? Zoveel aspecten waar ik rekening mee moest houden. Spannend en leuk en ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen. Een eigen thuisstudio werd gecreëerd, leuk maar een hoop gedoe, de hele woonkamer werd verbouwd voor een shoot. Via een bevriende fotograaf kreeg ik de mogelijkheid om samen een ruimte te huren en deze als studio te gebruiken. Helaas werd het pand waarin de studio was gevestigd verkocht en was dat ook een afscheid voor mij op het gebied van modelfotografie. 

De focus werd gelegd naar vogelfotografie. En ik maar denken dat modelfotografie lastig was, vogels zijn veel wispelturiger en niet te vergeten snel. En de hoeveelheid soorten, er zijn zoveel soorten vogels, niet alleen musjes en meesjes maar ook Baardmannetjes, Pestvogel, Appelvink of maar een paar te noemen. Soms ga ik in een vogelfotohut zitten, dan is het wat makkelijker om de vogels dichterbij te kunnen fotograferen, je zit dan verscholen in een hut en zien de vogels je niet. Echt heel leuk om te doen want vaak heb je ook kans dat een grote roofvogel op de setting langs komt. 

De focus ligt nu nog steeds op vogelfotografie met soms een uitstapje naar architectuur of straatfotografie die onderdelen zul je ook tegenkomen op mijn site dus klik maar wat rond en ik hoop dat je net zo geniet van mijn foto’s als ik dat doe.